frozen fish and seafood from around the world

Šumavská 25, Praha 2

Kalamáry plněné houbami a vejcem

kalamáry6 tušek

žampiony300 g

vejce4

sýr100 g

máslo30 g

cibule1

jarní cibulka30 g

sůlpodle chuti

pepřpodle chiti

 

Na smetanovou omáčku

 

zakysaná smetana300 g

 

majonéza100 g

 

hladká mouka1 lžice

 

Jemně nakrájejte zelenou jarní cibulku, přidejte nakrájenou cibuli, vařená vejce a smažené houby.

Přidejte strouhaný sýr. Zamíchejte nádívku, dochuťte solí a pepřem podle chuti.

Ponořte kalamáry do studené vody a odstraňte vnitřek, opláchněte, poté odstraňte z tub blánu, opláchněte a osušte.

Naplňte kalamáry a zavřete otvory párátky.

Plněné kalamáry vložte do hlubokého plechu nebo pekáče.

Smíchejte zakysanou smetanu s majonézou, moukou, pepřem a solí.

Zalijte kalamáry omáčkou a zapečte v troubě předehřáté na střední teplotu po dobu 30–40 minut. Po uvaření vyjměte párátka.

Při podávání nakrájejte kalamáry na příčné kousky.

0