Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Steaky z mečouna

steaky z mečouna4 ks po 150 g
olivový olej4 lžice
prolisovaný stroužek česneku1 ks
nastrouhaná kůra z citronu1 lžička
petrželka na ozdobu2 snítky
dušená zelenina jako přiloha, napřiklad mangold nebo čínské zelí

Omáčka Salsa Verde

listky petrželky30 g
čerstvé bylinky (bazalka, máta, pažitka aj)120 g
prolisovaný stroužek česneku 1 ks
kapary1 lžice
nakládaný zelený pepř1 lžíce
ančovičky (sardele) v oleji, okapané a nahrubo nakrájené4 ks
dijonská hořčice1 lžička
olivový olej extra virgin125 ml
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

 

  • Steaky z mečouna opláchneme, osušíme a rozložíme do skleněné mísy.

 

  • Olivový olej smícháme s česnekem a citronovou kůrou.

 

  • Směs nalijeme na steaky a necháme 2 hodiny odležet.

 

  • Připravime omáčku salsa verde: petrželku, míchané bylinky, česnek, kapary, zelený pepř, ančovičky, hořčici a olivový olej rozmixujeme na hladkou pastu.

 

  • Pokud je příliš hustá, přidáme trochu horké vody.

 

  • Podle chuti osolíme a opepříme.

 

  • Maso mečouna vyjmeme z marinády a pečeme pod rozchřátým grilem nebo na žebrované pánvi 2-3 minuty po každé straně.

 

  • Rozdélíme na talíře, přelijeme omáčkou a ozdobíme snitkou petrželky.

 

  • Podáváme s dušenou zeleninou.

 

OBMĚNA

 

Müžete použít jiné pevné rybí maso. Vyzkoušejte napřiklad  tuňáka.

 

0