Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Špízy s tuňákem a třešňovými rajčaty

 

steaky z tuňáka (po 150 g)4 ks
červené cibule2 ks
třešňové rajčata12 ks
červená paprika bez semen, nakrájená na čtverce o stránách 2-3 cm1 ks
cuketa nakrájená na plátky1 ks
olivový olej4 lžice
nakrájené oregano1 lžíce
pepřpodle chuti
klínky limety na pokapaní
salátové listy, uvařený kuskus, nové brambory nebo chléb jako příloha4 ks

 

Špízy s tuňákem a třešňovými rajčaty

 

  • Maso z tuňáka nakrájíme na kostky o hranách 2-3 cm. Cibule nakrájíme po délce na 6 klinků.

 

  • Maso a zeleninu rozdělíme na 8 dřevěných špejli, namočených předem na 30 minut do studené vody, aby neshořely. Špízy rozložíme na grilovací pánev.

 

  • V misce nebo hrnku smícháme olej, oregano a pepř.

 

  • Maso a zeleninu na špejich potřeme ochuceným olejem a opékáme 10-15 minut za občasného obráceni pod předehřatým grilem.

 

  • Pokud se všechny špizy najednou pod gril nevejdou, opékáme je ve dvou nebo více dávkách. Hotové udržujeme teplé. Špízy můžeme opékat také na roštu na venkovním grilu.

 

  • Na talíře připravíme klínky limety a přílohy, přidame špizy a ihned podávame. 
0