Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Parmice nachová v papilotě

 

fenykl2 velké bulvy
jarní cibulky8 kusů
česnek2 stroužky
olivový olej2 lžice
pomeranč3 kusy
parmice nachové4 kusy, každý o hmotnosti asi 200 g
sůlpodle chutě
pepřpodle chutě
navíc: 2 archy pečicího papíru vozříznuté napůl (tedy 4 archy o poloviční velikosti)
  • Fenykl očistíme, omyjeme, podélně rozpůlíme a nakrájíme na proužky.

 

  • Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na zhruba 2,5cm kousky. Česnek oloupeme a najemno nasekáme.

 

  • Na pánvi rozpálíme olej. Fenykl, jarní cibulku a česnek na něm za občasného zamíchání dusíme při střední teplotě asi 5 minut.

 

  • Troubu předehřejeme na 200 °C. Mezitim vymačkáme štávu z pomeranče.

 

  • Další 2 pomeranče oloupeme tak, abychom zároveň odstranili také bílou vnitřní slupku. Poté špičatým nožem vyřizneme dilky dužiny mezi dělicími blanami.

 

  • Archy pečicího papíru rozložíme na pracovní plochu. Na půlku každého archu naklademe fenyklovou směs a dílky pomerančů a navrch položíme parmici nachovou.

 

  • Vše osolíme, opepříme a pokapeme pomerančovou šťávou.

 

  • Archy papíru uzavřeme jako balíček. To provedeme tak, že volnou půlku archu lehce přehneme přes nápln a kolem dokola spojíme s dolní půlkou a srolujeme, čímž vznikne uzavřená papilota.

 

  • Balíčky dáme na pečici plech a na prostředním roštu předehřáté trouby pečeme asi 12-15 minut, až je ryba uvarená. Při podávání klademe balíčky přímo na talíře, aby si je každý mohl otevirat sám.

 


  • Šikovný tip: Jako příloha jsou vhodné ve slupce vařené brambory, vařená rýže nebo čerstvá bageta.

 

  • Jde to ještě rychleji: Zeleninu můžete rozložit do ploché žáruvzdorné formy a navrch položit parmici. Podle popisu vše okořeňte a pokapejte pomerančovou štávou. Formu zakryjte alobalovou fólií. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C asi 15 minut.

 

0