Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Belgická 14, Praha 2 (výdejní místo)

Omeleta s lososem a artyčoky

 

olivový olej1 lžice

 

vejce8 ks
sůlpodle chuti
čerstvě mletý pepřpodle chuti
předkrájený uzený losos150 g
zakysaná smetana3 lžice
 
nasekaný kopr1 lžice
artyčoková srdíčka1 konzerva (426 ml)
máslo20 g

 

Omeleta s lososem a artyčoky

 


  • Vejce rozklepneme do velké mísy. Přidáme 3 lžíce vody, sul a pepř.

 

  • Vejce rozkvedláme, ale nevyšleháme do pěny.

 

 

  • Do zakysané smetany vmícháme kopr.

 

  • Gril v troubě předehřejeme na nejvyšší stupeň teploty.

 

  • Artyčoková srdíčka necháme okapat a nakrájíme na čtvrtky.

 

  • Na velké žáruvzdorné pánvi rozehřejeme máslo. Jakmile máslo začne pěnit, nalijeme na ně rozkvedlaná vejce.

 

  • Pri vysoké teplotě opékáme asi 30 sekund, až spodní strana omelety začne tuhnout.

 

  • Okraje omelety obracečkou poněkud nadzvedneme, aby tekutá část vajec mohla natéct dospod.

 

  • Omeletu dál opékáme, až je ztuhlá a zespodu zhnědlá, ale na vrchní straně ještě trochu vlhká.

 

  • Na omeletu rozložíme lososí proužky a artyčoková srdíčka.

 

  • Pánev s omeletou dáme asi na 1 minutu pod rozpálený gril.

 

  • Kysanou smetanu ochucenou koprem po lžících nalijeme na omeletu – měla by se na jejím povrchu roztéct.

 

  • Omeletu nakrájíme na čtvrtky a podáváme.

 


  • Šikovný tip: K této omeletě podávejte zelený salát se zálivkou z bílého balzamikového octa, hořčice a slunečnicového nebo řepkového oleje.

 


  • Alternativy: Artyčoky můžete nahradit uvařenými špičkami zeleného nebo bílého chřestu.

 

  • V tom případě vynechte kopr a zakysanou smetanu misto toho rozmíchejte s nasekaným estragonem.
0