Mražené mořské plody a ryby z celého světa

Šumavská 25, Praha 2

Grilovaná parmice nachová

citron, nakrajeny na kolečka1 ks
prolisované stroužky česneku2 ks
čerstvá petrželka4 snítky
čerstvý tymián4 snitky
čerstvý šalvěj8 snítek
velke šalotky, nakrájené na kolečka2 ks
malé parmice nachové8 ks
 
parmská šunka8 platků
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

OPEKANÉ BRAMBORY:
olivový olej4 lžice
brambory nakrajené na kostky 900 g
neoloupané stroužky česneku8 ks
malé celé šalotky12 ks

 


ZÁLIVKA:
olivový olej4 lžice
citronová sťava1 lžice
nakrájená petrželka1 lžice
nakrájená pažitka1 lžice
sůlpodle chuti
pepřpodle chuti

Grilovaná parmice nachová

 

  • Nejprve připravime opékané brambory: Ve velké pánvi se silným dnem rozehřejeme olivový olej, přidáme brambory, celý neoloupaný česnek a šalotky.

 

  • Opékáme je 12-15 minut. Brambory musejí být křehké, a přitom křupavé.

 

  • Mezitím rozdělíme kolečka citronu (podle potřeby je rozpůlime).

 

  • Česnek, petrželku, tymián, šalvěj a šalotku dáme do bříšnich dutin parmice náchové. Ryby osolíme, opepříme a kolem každé obtočíme plátek parmské šunky. Šunku upevnime párátkem.

 

  • Ryby obalené parmskou šunkou rozložíme na plech na grilování a grilujeme pod grilem předehřátým na vysokou teplotu 5-6 minut po každé strane.

 

  • V misce ušleháme olej s citronovou šťávou a do smési vmícháme nadrobno nakrájenou petrželku a pažitku. Zálivku podle chuti osolíme a opepříme.

 

  • Opečené brambory se šalotkami a česnekem rozdelime na nahřáté taliře a přidáme grilované parmice nachové.

 

  • Pokapeme zálivkou a ihned podáváme. dokud jsou ryby teplé.

 

0